Carnaval 2020

Carnaval 2020 begon dit jaar met het senioren carnaval in Humanitas in Deventer. Samen met de Weteringzotten hebben we een gezellige avond gehad waarbij een mix van zang en live muziek de avond onvergetelijk werd.

Vrijdag is dan de dag van het begin groot carnaval. Tijdens een spetterend optreden bij V.V. DAVO kwam de gezelligheid er al snel in. Voetjes van de vloer en laat de Toreador al het wild temmen want we zijn los. Aansluitend een spontane fietstocht naar de binnenstad om op de thuisavond van de Stichting Deurdweilers Atemlos een mooie carnavalsavond te vieren.

Zaterdag stonden we dan even in Raalte voor een dichte deur, ons verzamelplekkie was niet geopend dus door naar een nieuw verzamelpunt, Geef mij er 2 zeg maar. De kinderoptocht was mede door het weer wat minder bezocht, maar aan het enthousiasme van de deelnemers zeker niet minder leuk. Afslutiing in de Leere Lampe waar de ranja rijkelijk vloeide.

En dan ‘s avonds de bus in, op naar Holten waar we in een druk cafĂ© de zweetdruppels op het voorhoofd hadden staan. Even de kelder in en daar heel veel verkleden met mensen de voetjes van de vloer laten gaan. Hossend en springend door de toko, Zakka Zakka bedoelen we dan…. En hop de bus weer in om bij C.V. de Zoadskeeters een bliksembezoek te brengen. Om weer een beetje af te koelen lopend terug naar de stad, en eerst nog even naar tante Nel. Zij heeft ons jaren goed verzorgd en daar willen we haar toch even voor bedanken.

Zondag begint met een domper, het eerdere bericht dat de optocht een uurtje later zou beginnen werd overschreven met het bericht dat de gehele optocht geannuleerd werd. Heel erg jammer voor alle wagenbouwers die er toch heel veel tijd ingestoken hebben. Een niet geplande vrije middag was het gevolg voor ons.

Na een heerlijke gezamenlijke maaltijd zijn we vertrokken naar Borne. Bij C.V. Toet’nbloazers werden we welkom geheten door de Jonkvrouw en Jonkheer in het dialect, iets dat enkelen van ons als muziek in de oren klinken. Wat hebben we daar een bijzonder goede carnavalsavond gehad. Polonaise inzetten hoeft niet, die wordt daar eigenlijk continu gelopen, Achter de Fanfare aan zeg maar. Het was eigenlijk jammer dat de tijd weer aangebroken was om terug te gaan naar Deventer. Bij C.V. de Stuiteraars de boel nog even op de kop gezet en een onderscheiding overhandigd gekregen.

Maandag liepen we een kletsnatte dweilmiddag, maar in de kroegen is het droog gelukkig. Een natje en een droogje dus. Wij zijn er wel weer achter gekomen dat in Raalte carnaval nog steeds goed gevierd wordt. Hela Ho ook komt er een eind aan deze zwierige middag.

Maandag is natuurlijk Rosenmontag, dat betekend natuurlijk feest in ‘t Hof in Colmschate. Verklede carnavalisten zorgen voor een heel mooi feest. Live muziek door de Deurdweiers Daeventer en zangers maken het hele feest af. Het hele feest kent geen rust en we gaan maar door, je zou er kaal van worden. Maar er breekt ook een tijd van afsluiten aan, iedereen wil natuurlijk Sex met die kale. En zo komen we bij het eind aan van carnaval 2020 aan. Maar het feest is nog niet klaar, er staan weer een flink aantal openbare optredens op het programma. Wij gaan nog even door. Wil je meer foto’s zien, check dan ook onze Facebook en Instagram pagina.