Lettele huldigd Carlijn Achtereekte

Hoe zorg je ervoor dat een heel dorp op zondag buiten staat…..?

Nou Carlijn Achtereekte kreeg het voor elkaar, door het behalen van olympisch goud op de 3000 meter tijdens de winterspelen in Pyeongchang! Een huldiging kon niet uitblijven in het dorp. Iedereen is duidelijk trots op HUN dorpsgenoot. Langs de hele huldigingsroute stonden de mensen rijen dik om een glimp op te vangen van Carlijn en haar gouden plak. Wij liepen ook mee om vooraan de optocht de sfeer er in te brengen.

Er werden vlaggetjes uitgedeeld en daar werd uitbundig mee gezwaaid, en ook onder de muzikanten waren er blije gezichten te zien na het krijgen van een vlaggetje… We eindigden bij de sporthal en op het veld was een podium gebouwd waar de huldiging verder ging. In een grote schaats werd Carlijn naar het podium gedragen en werd toe gejuicht door de menigte. Deze menigte zong ook uit volle borst mee met het Lettels Schaatsvolkslied voor Carlijn. Carlijn werd zelfs door de burgemeester benoemd tot ereburger van de gemeente Deventer, wat een eer!

‘s Avond was er nog een groots feest en werd de huldiging nog even dunnetjes over gedaan, daar waren wij niet bij aanwezig maar het zal ongetwijfeld gezellig zijn geweest.