Carnaval 2019

Vrijdag:

Groot carnaval is nu echt begonnen. In de Tobbe verzamelen om eerst het logobord aan te blazen om vervolgens met de bus naar VV Davo te gaan om daar de kantine eens op de kop te zetten. Aansluitend rijd de bus naar ‘t Hof waar Hanze XXII zijn feestavond heeft. Ook hier hebben we twee leuke sessies neergezet en genoten van een gezellige (hollandse) avond met als afsluiter Peter Beense (met dweilerssjaal)

Donderdag:

Op donderdag beginnen wij getrouw aan carnaval met een bezoek aan de senioren in Humanitas samen met CV de Weteringzotten. Samen maken we er een gezellige avond van en is de rolstoel polonaise een van de hoogtepunten van de avond. Aansluitend kunnen we dan nog even naar de Tobbe voor de voorverkoop van de dweilersbonnen en entreekaarten voor Rosenmontag.

Mini Elfstedentocht

Afgelopen zaterdag werd er door de Deventer IJsclub de mini Elfstedentocht gereden in de Scheg. Afstanden van 3 of 5 kilometer werden er door de jeugdige schaatsers en schaatsters afgelegd waarbij ze onderweg zelfs een stukje moesten kluunen en opletten voor een wak. De stempelposten moesten natuurlijk ook niet overgeslagen worden, anders werd je rit niet geldig verklaard. Het grote voordeel van een hele elfstedentocht rijden op 1 ijsbaan is dat je de hele route verzekerd bent van toeschouwers, maar ook van muziek. En die muziek mochten wij verzorgen. Gelukkig niet op glad ijs, maar gewoon aan de zijkant van de baan tussen de vele toeschouwers. Na afloop van dit gezellige evenement nog genoten van een verwarmende Beerenburger. Meer foto’s zijn te ook te vinden op de website van de Deventer IJsclub. 

Ook leuk om terug te kijken, de video van Ronald Hissink welke terug te vinden is in de Stentor.

Graag willen wij Ronald ook nog bedanken voor de foto’s die hij van ons gemaakt heeft.