Bezetting


Trompetten

Vacature:

Wij zijn op zoek naar een (ervaren) eerste trompettist! Ben jij die geschikte eerste trompettist die wij zoeken, neem dan gerust contact op met onze secretaris.

Tijs van den Berg.

Was van 2010 tot 2018 muzikaal leider van onze vereniging en schrijver van de partituren.
Weet zich altijd onopvallend op te stellen. Zo onopvallend dat het op gaat vallen.
Speelt voornamelijk de eerste partijen maar schuwt de tweede of derde partijen ook niet. Maar wat hij ook speelt, er is altijd ruimte voor een heel eigen dingetje binnen zijn partij. Eigenlijk een solist zonder scrupules met te weinig solo’s. Maar wat niet is, kan nog komen. Zeker nu hij zelf ook partituren schrijft.


Frank Mol.

Als oude ervaren rot en oud muzikaal leider (1990-2010) goed voor de eerste partijen. Hier en daar een onder stemmetje en wat boven stemmetjes met een vleugje melodie lijkt zijn voorkeur te hebben. Missende partijen opvullen of gewoon wat invullen, waarom niet? Van oudsher de schrijver van de partituren die een stapje terug heeft gedaan. Er zijn nu twee schrijvers. Wat een luxe.

Mario Wittenberg

Een opvallende verschijning met een bekendheid, die maar zelden overtroffen wordt binnen het orkest. Hij speelt vaak de tweede partijen, maar een uitstapje naar de eerste partij is hem niet vreemd. Natuurlijk vergeet hij zijn roots niet en zie je hem wel eens op het slagwerk. Multi inzetbaar en altijd goed voor een robbetje zingen, tenminste als hij genoeg smeersel krijgt aangeboden(vraag hem naar zijn voorkeur).

Roy van Gelder.

Zolang zijn haar is, zo veel lucht heeft hij ook. Maar ook als de schaar erin gaat zal hij niks tekort komen. Goed voor de tweede en derde partijen. Als Roy speelt, ook al is hij alleen, dan staat het als een huis. Headbangend de polonaise lopen zou zijn specialiteit kunnen zijn, ware het niet dat de trompet daar dan weer niet zo goed tegen kan. Gelukkig heeft hij als bestuurslid ook andere specialiteiten waar zijn trompet wel tegen kan.

Remon Maneschijn.

Remon is terug van weggeweest en hoe! Onze allround muzikant die het liefst de trompet ter hand neemt staat weer de sterren van de hemel te spelen. Of was het de pannen van het dak. Hoe dan ook, de hoogte zal hij opzoeken. Natuurlijk soms ook de laagte, bijvoorbeeld als hij de grote trom bespeeld. Weet overal wel een dansje bij en u zult hem dus ook weinig zien stilstaan op straat.

Raymond Peters.

Raymond heeft jaren geleden al de trompet ter hand genomen, maar heeft de trompet even naast zich neer gelegd. Maar de trompet blijft aantrekkelijk en Raymond heeft de stoute schoenen aangetrokken. Hard gestudeerd om de nummers te kunnen spelen. Of het nou gaat om Hardstyle, Hakken, Engelse wals of de polonaise, hij danst het allemaal.
Let ook eens op zijn stopwoordjes…..

Damian Toering.

Damian was zeer goed op weg en speelt elke partij weg welke hij voor zijn neus krijgt. Maar door een korte pauze heeft Damian wat vertraging opgelopen met het studeren van het repertoire. Maar hij heeft de schouders er weer onder gezet en bezig om zo snel mogelijk met ons mee op straat te gaan. Niet vies van het delen van foto’s op Whatsapp die hij maakt tijdens de optredens waardoor menig telefoon vastloopt.


Trombones

Wouter Blotenburg.

Een bekende verschijning al was het omdat hij al behoorlijk wat jaartjes meeloopt. Begonnen als vaandeldrager zonder vaandel. Na een paar jaren trompetten verslijten lonkte toch de trombone. Al was het omdat je daar beter op kan leunen. Goed voor de eerste en tweede trombone partijen en ach… waarom dan ook geen solo’s.
Na een lekker partijtje muziek maken, moet je toch je reserves weer aanvullen. En waar kan dat beter mee dan met een lekker glaasje prik? Vraag het Wouter, hij heeft vast een goed antwoord.

Bas Wuijster.

Weer een zoon van, maar nu niet van een tamboer. Maar van het oudste lid en trombonist Peter. Een kersverse muzikaal leider die het oude motto “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, nieuw leven inblaast.

Als muzikant erg gretig en leergierig. Hij bestormt het podium met de bastrombone, want op deze trombone gaat hij de wereld laten horen wat muziek maken is. De appel valt niet ver van de boom zou je zeggen. Bij Bas gaat het niet om een boom maar om een hele boomgaard.
Zijn opa, de oprichter van de Dweilers, speelde ook al de sterren van de hemel. Dus waarom deze ster niet?

Maykel Kers.

Ook een trombonist met zijn roots bij de trompet. Als trompettist had hij al de bijnaam scheurijzer Kers. Op de trombone is het niet veel anders. Goed voor de eerste en tweede partijen. Als tweede muzikaal leider verantwoordelijk voor de bende als Bas er niet is.
Pas op … het schuift uit, stuitert en lijkt op ADHD. Ook zonder zwaailicht gaat hij hard.

Peter Wuijster jr.

Als oudste lid ook vanaf de cornet, dus vanuit de trompetsectie overgestapt naar de trombones. Klein van stuk, maar laat Peter maar schuiven. Net als de andere trombonisten goed voor de eerste, tweede maar ook derde partijen. Ondanks alle pogingen om zijn longen te verprutsen (zware shag) komt er nog genoeg aan lucht uit, om zijn partij te laten horen.
Zoals hijzelf zegt: als je goed asfalteert, heb je weinig weerstand. Op de snelweg kun je niet voor niets veel harder rijden…toch?


Bariton

Jan Maneschijn.
De dweilers en solo’s spelen? Jazeker, vraag het Jan. Hij wijst dan wel een ander aan om dat te doen. Want als er iets te regelen valt, is Jan van de partij. Als penningmeester van de club heeft hij dan ook maar geregeld dat de bariton het hardste glimt van alle instrumenten. Dan kan het geluid wat er uit komt rollen alleen maar mooi zijn…. denkt Jan.

 

Ton Offenberg.
Komt via omwegen bij de Deurdweilers Daeventer terecht. Blaast een vrolijke noot mee op de bariton en is hierbij beter te verstaan dan bij sommige gesprekken. Zijn Twentse accent zorgt voor vele vrolijke momenten maar ook voor verbaasde gezichten bij de dweilers of in het publiek.


Sousafoon

Remco Beumer.

Als voorzitter van de band kun je natuurlijk niet met zo’n klein stukje blik rondlopen. Dat kan veel gewichtiger. Dus de trompet een aantal jaren geleden ingeruild voor de bas.
Alweer een oud trompettist die naar het zware werk is gegaan. Maar wat een gouden greep. Of hij nu alleen is of met z’n tweeën, het maakt hem niet uit. Dan speel ik toch gewoon een stukje harder!


Slagwerk

Bjorn Hendriks.
Je hebt grote namen binnen de slagwerkbranche. Je hebt grote artiesten die een mooi stukje kunnen drummen. En je hebt Bjorn. Als snaredrum speler en percussionist ritme bepalend voor de muziek van de Dweilers. Als secretaris van de club verdenken wij hem ervan zelfs ritmisch te typen. Welke maat zal ik nu eens nemen lijkt zijn devies. Dat geldt soms ook voor de overige slagwerkers binnen de club.

Justin Velthuis.

Terug naar het nest zou je kunnen zeggen. Na een korte pauze terug bij de dweilers. In het verleden heeft Justin ook wel eens de big boem omgehangen en kwam tot de ontdekking dat hij een liefde ontwikkelde voor de bekkens. Een klinkend besluit, kijkt u maar eens hoe aandachtig hij met dit instrument op straat staat. Een confettikannonetje meer of minder doet hem ook niets. En wilt u eens een goocheltrucje zien, vraag het hem gerust!

Grote trom:

Als oud slagwerker en als oud baritonist en verdienstelijk trompettist/bazuinnist heeft Edwin na enige omzwervingen de sousafoon of de bas zoals wij het zeggen gevonden. Maar slagwerk is altijd blijven kriebelen. Daarom nu weer terug op de grote trom. Een multitalent die naast slagwerk ook nog eens een verdienstelijk stukje kan zingen. Hij is een van de twee binnen de club. Maar wie is nu die ander?

(op de foto nog te zien met een sousafoon, ook wij liggen nagenoeg stil maar we plaatsen zsm een mooie passende foto)

 


Keyboard

RobertRobert van Gelder.

De enige die een stopcontact nodig heeft. Speelt de nummers mee op zijn keyboard of komt dat van een floppy? Robert is onze trouwste supporter. En wij vinden het fijn dat hij ons toch op de hoogte houdt met de laatste nieuwtjes op het gebied van gadgets.


Binnenkort te zien…

Hier kan jouw naam ook staan! Wil je graag meer weten neem gerust contact op met onze secretaris.