Bezetting

Vacatures:

Wij zijn op zoek naar een (ervaren) sousafonist en een bekkenist!

Ben jij die geschikte (aankomende) muzikant die wij zoeken,

neem dan gerust contact op met onze secretaris.


Trompetten

Tijs van den Berg. (onze penningmeester)

Was van 2010 tot 2018 muzikaal leider van onze vereniging en schrijver van de partituren. Weet zich altijd onopvallend op te stellen. Zo onopvallend dat het op gaat vallen. Speelt voornamelijk de eerste partijen maar schuwt de tweede of derde partijen ook niet. Maar wat hij ook speelt, er is altijd ruimte voor een heel eigen dingetje binnen zijn partij. Eigenlijk een solist zonder scrupules met te weinig solo’s. Maar wat niet is, kan nog komen. Zeker nu hij zelf ook partituren schrijft.

 

Roy van Gelder.

Zolang zijn haar is, zo veel lucht heeft hij ook. Maar ook als de schaar erin gaat zal hij niks tekort komen. Goed voor de tweede en derde partijen. Als Roy speelt, ook al is hij alleen, dan staat het als een huis. Headbangend de polonaise lopen zou zijn specialiteit kunnen zijn, ware het niet dat de trompet daar dan weer niet zo goed tegen kan. Gelukkig heeft hij ook andere specialiteiten waar zijn trompet wel tegen kan.

 

 

Raymond Peters.

Raymond heeft jaren geleden al de trompet ter hand genomen, maar heeft de trompet even naast zich neer gelegd. Maar de trompet blijft aantrekkelijk en Raymond heeft de stoute schoenen aangetrokken. Hard gestudeerd om de nummers te kunnen spelen. Of het nou gaat om Hardstyle, Hakken, Engelse wals of de polonaise, hij danst het allemaal. Let ook eens op zijn stopwoordjes…..

 

Damian Toering.

Damian is zeer goed op weg en speelt elke partij weg welke hij voor zijn neus krijgt. Na een korte pauze heeft Damian het repertoire weer in zijn koppie en laat zien wat hij waard is. Hij heeft de schouders er onder gezet en na trompetlessen gaat hij weer met ons mee op straat. Niet vies van het delen van foto’s op Whatsapp die hij maakt tijdens de optredens waardoor menig telefoon vastloopt.

Maykel Kers. (algemeen bestuurslid verantwoordelijk voor de muziek)

Eerst op trompet, een uitstapje gemaakt naar de trombone maar weer terug op trompet. Als trompettist had hij de bijnaam scheurijzer Kers. Op de trombone was het niet veel anders en wellicht komt dit weer terug. Goed voor de eerste en tweede partijen. Als tweede muzikaal leider verantwoordelijk voor de bende als Bas er niet is. Pas op … hij stuitert en lijkt op ADHD. Ook zonder zwaailicht gaat hij hard.

 

 


Trombones

Wouter Blotenburg.

Een bekende verschijning al was het omdat hij al behoorlijk wat jaartjes meeloopt. Begonnen als vaandeldrager zonder vaandel. Na een paar jaren trompetten verslijten lonkte toch de trombone. Al was het omdat je daar beter op kan leunen. Goed voor de eerste en tweede trombone partijen en ach… waarom dan ook geen solo’s.
Na een lekker partijtje muziek maken, moet je toch je reserves weer aanvullen. En waar kan dat beter mee dan met een lekker glaasje prik? Vraag het Wouter, hij heeft vast een goed antwoord.

Bas Wuijster. (algemeen bestuurslid)

Weer een zoon van, maar nu niet van een tamboer. Maar van het oudste lid en trombonist Peter. Een kersverse muzikaal leider die het oude motto “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, nieuw leven inblaast. Als muzikant erg gretig en leergierig. Hij bestormt het podium met de bastrombone, want op deze trombone gaat hij de wereld laten horen wat muziek maken is. De appel valt niet ver van de boom zou je zeggen. Bij Bas gaat het niet om een boom maar om een hele boomgaard.
Zijn opa, de oprichter van de Dweilers, speelde ook al de sterren van de hemel. Dus waarom deze ster niet?

Remon Maneschijn. (Uw contactpersoon, onze secretaris)

Hallo, ik ben Remon Maneschijn. Geboren en getogen in Deventer en muziek maken is mijn grote hobby. Het is mij met de paplepel ingegoten, of nou ja, het verenigingsleven in ieder geval. Heerlijk om met deze mooie groep lekker te ouwehoeren, het gezellig te hebben maar bovenal een leuk stukje muziek maken! Al 17 jaar mag ik mee spelen met deze vereniging waarvan 14 jaar op de trompet. Sinds 3 jaar speel ik de trombone en heel af en toe de grote trom wanneer de nood hoog is. Als ik geen muziek aan het maken ben, ben ik te vinden op het voetbalveld.

Peter Wuijster jr.

Als oudste lid ook vanaf de cornet, dus vanuit de trompetsectie overgestapt naar de trombones. Klein van stuk, maar laat Peter maar schuiven. Net als de andere trombonisten goed voor de eerste, tweede maar ook derde partijen. Ondanks alle pogingen om zijn longen te verprutsen (zware shag) komt er nog genoeg aan lucht uit, om zijn partij te laten horen.
Zoals hijzelf zegt: als je goed asfalteert, heb je weinig weerstand. Op de snelweg kun je niet voor niets veel harder rijden…toch?

 

 


Bariton

Jan Maneschijn.
De dweilers en solo’s spelen? Jazeker, vraag het Jan. Hij wijst dan wel een ander aan om dat te doen. Want als er iets te regelen valt, is Jan van de partij. Als oud penningmeester van de club heeft hij dan ook maar geregeld dat de bariton het hardste glimt van alle instrumenten. Dan kan het geluid wat er uit komt rollen alleen maar mooi zijn…. denkt Jan.

 

Ton Offenberg.
Komt via omwegen bij de Deurdweilers Daeventer terecht. Blaast een vrolijke noot mee op de bariton en is hierbij beter te verstaan dan bij sommige gesprekken. Zijn Twentse accent zorgt voor vele vrolijke momenten maar ook voor verbaasde gezichten bij de dweilers of in het publiek.

 

Max Hüsken.
Max is terug van weg geweest bij de dweilers, maar dit keer op de bariton. In de voetsporen van zijn vader betreedt Max straks het podium en jullie zullen verbaast zijn. Tijdens de repetities laat Max al zien wat hij kan en is zeer leergierig. Iets meer snelheid met de ventielen en de nummers die wij spelen nog herhalen en Max is er klaar voor, wat heet klaar voor? Max staat op straat en blaast de sterren van de hemel, ook overdag!

 

 


Sousafoon

Jacco van Schaijk.
Nieuwe aanwinst binnen de club. Scheurijzer eerst klas. Druk bezig om alle sousafoon partijen uit het hoofd te leren. Wil je precies weten wie Jacco is, kom eens kijken bij een optreden, je kan hem niet missen. Met repetities een waardige aanvulling bij het les geven.

 

 

 


Slagwerk

Bjorn Hendriks. (voorzitter van onze club)
Hoi allemaal, ik ben Bjorn Hendriks en als geboren en getogen Deventenaar heb ik wel iets met deze stad. Vanaf mijn 10e ACTIEF in het verenigingsleven en vanaf 1996 bij de Deurdweilers Daeventer op bekkens en daarna al heel snel op snaredrum, waarmee ik probeer mijn maten te houden. Ook veel gedrumd op drumstel in schoolorkest en andere bandjes. Ik woon nu in Epse met Willemijn, die saxofoon speelt, en onze twee zoons. Ik werk ook al jaren voor en bij de gemeente Deventer met heel veel plezier. Verder vind je mij af en toe op een racefiets maar vaker op de stadsfiets. En mag ik veel progressieve rock luisteren en concerten bezoeken. Totaal iets anders dan de Deurdweilers.

 

Vacature bekkens.

Voor deze functie hebben wij een vacature. Dus heb jij zin om lekker tegen de maat in te slaan of soms met de maat mee en wil ben jij fan van grote glimmende koperen schijven dan bij jij onze man! Neem gerust contact met ons op.

 

Edwin v/d Brink:

Als oud slagwerker en als oud baritonist en verdienstelijk trompettist/bazuinnist heeft Edwin na enige omzwervingen de sousafoon of de bas zoals wij het zeggen gevonden. Maar slagwerk is altijd blijven kriebelen. Daarom nu weer terug op de grote trom. Een multitalent die naast slagwerk ook nog eens een verdienstelijk stukje kan zingen. Hij is een van de twee binnen de club. Maar wie is nu die ander?

 

 


Keyboard

Robert

Robert van Gelder.

De enige die een stopcontact nodig heeft. Speelde vroeger de nummers mee op zijn keyboard of kwam dat van een floppy? Tegenwoordig geen keyboard meer maar Robert is onze trouwste supporter. En wij vinden het fijn dat hij ons toch op de hoogte houdt met de laatste nieuwtjes op het gebied van gadgets.


 

 

In Memoriam:

Frank Mol

15/06/1967

08/01/2022

Een speciale plek in ons hart, een speciale plek op onze website. Begin Januari 2022 kregen wij het trieste bericht dat Frank is overleden. De verslagenheid is nog steeds groot. Frank, dweiler van het eerste uur, muzikant in hart en nieren en elk muziekstuk kwam vrolijk uit zijn trompet. Jarenlang heeft hij zich ingezet als bestuurslid en als muzikaalleider. Zijn bourgondische leefstijl zagen wij terug bij onze optredens en tijdens onze eigen feestjes, wat zullen we dat gaan missen.

Frank zal nooit meer naast ons staan, maar hij zal altijd bij ons zijn.